Prefab mantel zorgwoningen

(mantel)zorgwoningen op maat in houtskeletbouw

Een zorgwoning of mantelzorgwoning: veilig, snel en budgetvriendelijk

Hebt u een ouder familielid die zorg nodig heeft? Dan is het bouwen of kopen van een zorgwoning voor in de tuin zeker het overwegen waard. Vind hier alle voordelen die een geprefabriceerde zorgwoning u biedt. Op deze manier kunt u de beste oplossing voor uw familie kiezen.

Voordelen van een geprefabriceerde houtskeletbouw zorgwoning

Een geprefabriceerde zorgwoning is minder duur dan een traditionele aanbouw of bijgebouw. Uw naasten die zorg nodig hebben, zijn dicht bij u en hoeven niet naar verzorgingstehuis. Het is mogelijk om ze te verhuizen, het gebruik te wijzigen of zelf uw zorgwoning te verkopen wanneer u deze niet meer nodig hebt.

U kunt het interieur van uw zorgwoning gemakkelijk aanpassen aan de behoeften van de bewoner. U bent vrij in de keuze over de binnen- en buitenafwerking; u hoeft zeker niet te kiezen voor een houtafwerking indien u dat niet wenst. Uw zorgwoning is veilig, duurzaam en snel gebouwd.

Met een geprefabriceerde zorgwoning bouwt u ecologisch en bespaart u ook energie.

Waaruit bestaat een prefab zorgwoning?

We gebruiken Noors dennenhout voor uw prefab zorgwoning. Kiest u voor meerdere units, dan plaatsen we stalen balken voor de overbruggingen. Voor de funderingen van alleenstaande units gebruiken we schroefpalen.

Casco, comfort of à la carte

 

U kan bij ons kiezen voor een prefab zorgwoning op drie manieren:

Casco
Wij leveren en plaatsen je aanbouw zowel wind- als waterdicht, voorzien van elektrische bekabeling, sanitaire en rioleringsbuizen, aluminium ramen en deuren.

Comfort
Wij leveren en plaatsen je compleet afgewerkte en instapklare aanbouw.

À la carte
Ben je zelf handig en wil je zelf bepaalde werken uitvoeren, maar laat je toch liever de meer complexe zaken van je aanbouw aan ons over? In samenspraak kunnen we afstemmen wie wat voor zijn rekening neemt.

 

Welke afmetingen kan jouw mantelzorgwoning hebben?

Dat bepaal je zelf. Maximaal zijn de modules 4,5 meter breed en 14 meter lang. Kleiner kan altijd. Groter ook, maar dan koppelen we twee modules aan elkaar. We bouwen dus voor jou een zorgwoning op maat.

Afwerking

Zowel de binnen- als buitenafwerking bepaal je helemaal zelf. Zo kies je als buitenafwerking bijvoorbeeld voor Noviclad vezelcementplaten, crepi, Trespa, traditionele baksteen,… om zo de look-and-feel helemaal af te stemmen aan je bestaande bouwstijl.

Voor de binnenafwerking kies jij zelf de kleuren van de wanden, de materialen van de vloeren zoals bijvoorbeeld tegels, laminaat, vinyl, steentapijt, met of zonder vloerverwarming, de type en kleuren van de deuren, verlichting, de afwerking van schakelaars en stopcontacten,…

Bekijk zeker ook onze pagina over de afwerking van onze prefab woonunits!

Zorgwoning subsidies

In België worden momenteel geen subsidies of premies voorzien voor zorgwoningen.

Vergunning zorgwoning

De algemene regel is dat u een bouwvergunning nodig heeft voor alle verbouwingen en werkzaamheden die de omgeving of de stabiliteit van een gebouw beïnvloeden. Het is echter wel mogelijk om via een vereenvoudigde aanvraag een extra module met een maximale oppervlakte van 40 m² te overwegen, dit op voorwaarde dat deze niet bestemd is voor woonruimte.

Het voorafgaand advies van een gedelegeerd ambtenaar en/of de tussenkomst van een architect is niet vereist in de volgende gevallen: atelier, wasplaats, opslagruimte, garage, etc.. Deze vereenvoudigde regeling is echter niet van toepassing als uw woning een onroerende goed is dat op de vrijwaringslijst staat, geclassificeerd is of voorlopig onderhevig is aan classificatie-effecten.

Ons advies: Voer geen werkzaamheden uit zonder eerst contact op te nemen met de dienst Ruimtelijke ordening van uw plaatselijk gemeentebestuur.

Voordelen van een
prefab zorgwoning bij Modulehome

10 jaar garantie

Casco, comfort of à la carte

Belgische productie

Kwalitatief, duurzaam & ecologisch

Hoogwaardige isolatie

Energieonafhankelijke woning mogelijk

100% op maat

Levering binnen 8 tot 10 weken over heel België

Export over heel Benelux

Vereenvoudigde stedenbouwkundige aanvraag (afhankelijk van het project)

Onze werkwijze

Modulehome biedt u een hoogwaardige en flexibele oplossing voor al uw behoeften aan extra woon-, werk- en ontspanningsruimte.
Modulehome zorgt voor het transport en de installatie van uw woonmodules.

Contact

We bespreken uw behoeften

Interesse in wat we allemaal al hebben gedaan?

Virtuele tour

Benieuwd naar onze modulehomes? Neem hier een kijkje in een van onze creaties. Dankzij onze virtuele tour is het mogelijk om binnen te stappen en zonder een echt bezoek, kennis te maken met de ruimte.

Download onze brochure


  Deze website is beschermd met reCAPTCHA, waarbij het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google van toepassing zijn.


  Vraag een offerte

  Om u een offerte op maat te kunnen bezorgen, hebben we een eenvoudige schets of plattegrond nodig van uw project. Zet er de afmetingen (hoogte en breedte) van wanden, deuren en ramen bij en laat ons weten welke afwerking u wenst. Onze specialisten nemen dit verder op en bezorgen u een concrete offerte.

  U mag ook steeds bellen naar 02 669 36 50 (elke weekdag open van 8.30 tot 17.00 uur) om een afspraak te maken. Dan kunt u bij ons langskomen en zelf een kijkje nemen.

  Heeft u nog andere vragen? Neem dan meteen contact op met ons.


   Deze website is beschermd met reCAPTCHA, waarbij het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google van toepassing zijn.


   Menu