Prefab aanbouw / Uitbouw in houtskelet

Slim bijbouwen aan uw bestaande woning

Creëer een extra kamer of een studio met een geprefabriceerd bijgebouw

Wilt u meer ruimte in uw huis? Een extra slaapkamer, een studio, een ontspanningsruimte of een kantoor?

Denk aan een geprefabriceerde constructie: het is flexibel, duurzaam, ecologisch, veilig en snel!

De voordelen van een prefab aanbouw in houtskelet

 • Een prefab bijbouw in houtskelet is een stuk goedkoper dan een traditionele aanbouw.
 • Uw prefab aanbouw is snel klaar.
 • U kan uw prefab bijbouw of studio later altijd nog verplaatsen.
 • Het is erg veilig en duurzaam.
 • Een prefab aanbouw is ecologisch en energiezuinig.
 • U kan de afwerking vrij kiezen.

Waaruit bestaat een prefab aanbouw?

We gebruiken Noors dennenhout voor uw prefab aanbouw. Kiest u voor meerdere units, dan plaatsen we stalen balken voor de overbruggingen. De funderingen van alleenstaande units zijn schroefpalen.

Casco, comfort of à la carte

U kan bij ons kiezen voor een prefab aanbouw op drie manieren:

Casco
Wij leveren en plaatsen je aanbouw zowel wind- als waterdicht, voorzien van elektrische bekabeling, sanitaire en rioleringsbuizen, aluminium ramen en deuren.

Comfort
Wij leveren en plaatsen je compleet afgewerkte en instapklare aanbouw.

À la carte
Ben je zelf handig en wil je zelf bepaalde werken uitvoeren, maar laat je toch liever de meer complexe zaken van je aanbouw aan ons over? In samenspraak kunnen we afstemmen wie wat voor zijn rekening neemt.

Welke afmetingen zijn er mogelijk?

We hebben geen standaardunits. U kiest dus zelf de grootte van uw aanbouw of studio. We bouwen woonmodules tot maximaal 4,5 meter breed en 14 meter lang. Wilt u een grotere ruimte, dan koppelen we twee modules aan elkaar.

Afwerking

Zowel de binnen- als buitenafwerking bepaal je helemaal zelf. Zo kies je als buitenafwerking bijvoorbeeld voor Noviclad vezelcementplaten, crepi, Trespa, traditionele baksteen,… om zo de look-and-feel helemaal af te stemmen aan je bestaande bouwstijl.

Voor de binnenafwerking kies jij zelf de kleuren van de wanden, de materialen van de vloeren zoals bijvoorbeeld tegels, laminaat, vinyl, steentapijt, met of zonder vloerverwarming, de type en kleuren van de deuren, verlichting, de afwerking van schakelaars en stopcontacten,…

Bekijk zeker ook onze pagina over de afwerking van onze prefab woonunits!

Kostprijs aanbouw woning

Aangezien elke houten prefab woning zijn eigen specifieke kenmerken heeft, wordt de prijs berekend op basis van uw concrete behoeften. De kosten voor een prefab aanbouw kunnen dus zo hoog of zo laag liggen als u zelf wenst.

Bouwvergunning bijbouw/aanbouw

De algemene regel is dat u een bouwvergunning nodig heeft voor alle verbouwingen en werkzaamheden die de omgeving of de stabiliteit van een gebouw beïnvloeden. Het is echter wel mogelijk om via een vereenvoudigde aanvraag een extra module met een maximale oppervlakte van 40 m² te overwegen, dit op voorwaarde dat deze niet bestemd is voor woonruimte.

Het voorafgaand advies van een gedelegeerd ambtenaar en/of de tussenkomst van een architect is niet vereist in de volgende gevallen: atelier, wasplaats, opslagruimte, garage, etc.. Deze vereenvoudigde regeling is echter niet van toepassing als uw woning een onroerende goed is dat op de vrijwaringslijst staat, geclassificeerd is of voorlopig onderhevig is aan classificatie-effecten.

Ons advies: Voer geen werkzaamheden uit zonder eerst contact op te nemen met de dienst Ruimtelijke ordening van uw plaatselijk gemeentebestuur.

Voordelen van een
prefab aanbouw bij Modulehome

10 jaar garantie

Casco, comfort of à la carte

Belgische productie

Kwalitatief, duurzaam & ecologisch

Hoogwaardige isolatie

Energieonafhankelijke woning mogelijk

100% op maat

Levering binnen 8 tot 10 weken over heel België

Export over heel Benelux

Vereenvoudigde stedenbouwkundige aanvraag (afhankelijk van het project)

Onze werkwijze

Modulehome biedt u een hoogwaardige en flexibele oplossing voor al uw behoeften aan extra woon-, werk- en ontspanningsruimte.
Modulehome zorgt voor het transport en de installatie van uw woonmodules.

Contact

We bespreken uw behoeften

Interesse in wat we allemaal al hebben gedaan?

Virtuele tour

Benieuwd naar onze modulehomes? Neem hier een kijkje in een van onze creaties. Dankzij onze virtuele tour is het mogelijk om binnen te stappen en zonder een echt bezoek, kennis te maken met de ruimte.

Download onze brochure


  Deze website is beschermd met reCAPTCHA, waarbij het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google van toepassing zijn.


  Vraag een offerte

  Om u een offerte op maat te kunnen bezorgen, hebben we een eenvoudige schets of plattegrond nodig van uw project. Zet er de afmetingen (hoogte en breedte) van wanden, deuren en ramen bij en laat ons weten welke afwerking u wenst. Onze specialisten nemen dit verder op en bezorgen u een concrete offerte.

  U mag ook steeds bellen naar 02 669 36 50 (elke weekdag open van 8.30 tot 17.00 uur) om een afspraak te maken. Dan kunt u bij ons langskomen en zelf een kijkje nemen.

  Heeft u nog andere vragen? Neem dan meteen contact op met ons.


   Deze website is beschermd met reCAPTCHA, waarbij het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google van toepassing zijn.


   Menu